Izdelki

MENU

Separator v podjetju za proizvodnjo ležajev

V industriji in proizvodnji je ohranjanje čistosti in kakovosti surovin in materialov ključnega pomena za zagotavljanje nemotenega poteka proizvodnih procesov in kakovostnih rezultatov. Magnetni separatorji so vse pomembnejši del teh postopkov. V tem članku si bomo ogledali magnetni separator, ki se uporablja v podjetju za proizvodnjo ležajev.

Magnetni separator v podjetju za proizvodnjo ležajev

Podjetje, specializirano za proizvodnjo kolesnih ležajev, se je soočilo z izzivom, ki ga poznajo številna industrijska podjetja - kako ohraniti delovno emulzijo v optimalnem stanju in podaljšati njeno življenjsko dobo. Delovna emulzija je ključni medij v postopku izdelave kolesnih ležajev. Vendar je bila težava v tem, da je bila ta emulzija nagnjena k onesnaženju s kovinskimi delci. Ti kovinski delci so prihajali iz različnih virov, vključno s surovinami, orodji in celo samimi stroji. Ko so ti kovinski delci prišli v emulzijo, so povzročili težave.

Da bi rešili to težavo, so se v podjetju odločili za namestitev avtomatskega magnetnega separatorja pretoka. Pretočni magnetni ločevalnik je bil nameščen v prehodu za emulzijo in je ob prehodu privlačil kovinske delce. Z odstranjevanjem kovinskih nečistoč iz emulzije je bila emulzija ohranjena v optimalnem stanju. To je znatno podaljšalo njeno življenjsko dobo. S čisto emulzijo je podjetje lahko znatno zmanjšalo pogostost menjave emulzije. Posledica tega so bili nižji stroški za nakup novih medijev in manj odpadkov. Podaljšanje življenjske dobe emulzije za 32 % je nedvomno vplivalo na stroške in učinkovitost proizvodnega procesa. Podjetje ni prihranilo le pri stroških emulzije in orodij, temveč je izboljšalo tudi kakovost svojih izdelkov in z zmanjšanjem količine odpadkov zmanjšalo svoj negativni vpliv na okolje.

Kakšen je glavni namen magnetnega separatorja?

  • Zaščita opreme: Magnetni separatorji pomagajo zaščititi stroje in opremo pred poškodbami zaradi kovinskih onesnaževalcev. Kovinski delci lahko povzročijo obrabo in praske na površinah, kar lahko privede do dragih popravil in zamenjav sestavnih delov.
  • Izboljšanje kakovosti izdelkov: V industrijskih panogah, kjer je čistost izdelkov ključnega pomena, na primer v živilski ali farmacevtski industriji, magnetni separatorji pomagajo odstraniti kovinske nečistoče, kar zagotavlja visoko kakovost končnega izdelka.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram