Suhe mešanice z ročnim čiščenjem

Načelo magnetnega separatorja za ločevanje suhih mešanic z ročnim čiščenjem je uporaba magnetnega polja za odstranjevanje feromagnetnih nečistoč iz materiala. Med delovanjem se nečistoče, ki vsebujejo železove delce in manjše kovine, ujamejo na magnetni površini separatorja. Med delovanjem je treba separator redno ročno čistiti. V ta namen je treba uporabljati nemagnetna orodja, kot so plastična ali najlonska strgala. Materiali, ki lahko gredo skozi to vrsto separatorja, vključujejo razsute materiale, kot so pesek, sol, moka, različne vrste zrn in druge podobne mešanice.

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

OGLEJTE SI VEČ

Tekoče mešanice z ročnim čiščenjem

Magnetni separatorji za mokre zmesi z ročnim čiščenjem so posebna vrsta separatorja, ki omogoča redno odstranjevanje ujetih kovinskih nečistoč, kar je bistveno za ohranjanje visoke kakovosti končnih izdelkov. Načelo delovanja je potopitev materiala v tekoči medij, kot je voda, in ustvarjanje magnetnega polja v tej tekočini. Feromagnetne nečistoče, ki jih vsebuje material, nato pritegne magnetno polje in ostanejo ujete na površini separatorja. Plastična strgala, najlonske krtače in podobna orodja so idealna za popolno odstranjevanje nečistoč iz separatorja. Materiali, ki lahko gredo skozi to vrsto separatorja, vključujejo hladilne tekočine, olja in maziva ter živilske in farmacevtske izdelke.

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

OGLEJTE SI VEČ

Suhe mešanice s samodejnim čiščenjem

Magnetni separatorji za suhe mešanice s samodejnim čiščenjem so zasnovani tako, da se samodejno čistijo, kar zmanjšuje potrebo po ročnih posegih in zagotavlja neprekinjeno delovanje. Delovanje takega separatorja temelji na periodičnem izklopu magnetnega polja, ki omogoča, da se nečistoče sprostijo s površine separatorja. To fazo čiščenja pogosto spremlja tok stisnjenega zraka ali drug mehanizem, ki odstrani ujete nečistoče s površine separatorja. Primerni materiali za to vrsto separatorja so različne mešanice v razsutem stanju, kot so plastična zrnca, zdrobljeni minerali, zrna, semena in drugi podobni materiali.

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

OGLEJTE SI VEČ

Tekoče mešanice s samodejnim čiščenjem

Magnetni separatorji za mokre mešanice s samodejnim čiščenjem delujejo po načelu aktivnega magnetnega polja in se lahko samodejno očistijo ujetih onesnaževalcev, kar zmanjšuje potrebo po človeškem posredovanju. Tekoča zmes, ki vsebuje feromagnetne nečistoče, se vodi okoli magnetnega separatorja. Zaradi magnetnega polja se nečistoče pritegnejo na magnetne površine separatorja in se ujamejo. Nato se separator samodejno očisti in ujete nečistoče se odstranijo z magnetnih površin v zbirno posodo. Ta vrsta separatorja je idealna, če je treba nečistoče odstraniti iz hladilne tekočine, industrijskih olj in maziv, industrijskih tekočin itd.

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo

Cena na zahtevo


   Magnetni separatorji

Magnetni separator je naprava, ki se danes pogosto uporablja v industriji za ločevanje magnetnih delcev iz različnih vrst materialov. Njegovo osnovno načelo je, da se material, ki ga je treba ločiti, pretaka okoli močnih magnetov, ki privlačijo magnetne delce v materialu; ti se ločijo in ostanejo pritrjeni na močan magnet.

Kako se magnetni separator čisti ročno?
Za ponazoritev si lahko predstavljamo magnetni separator v obliki cevi, opremljene z notranjim magnetom. Med ročnim čiščenjem se cev odpre ali razstavi in delavec fizično odstrani zbrane magnetne delce s površine magneta. Pri tem se običajno uporabljajo rokavice in nemagnetno orodje, kot je gumijasto strgalo. Ta postopek je pomemben za nadaljnje učinkovito delovanje separatorja.

Kako se magnetni separator samodejno čisti?
Avtomatizirani magnetni ločevalniki imajo vgrajen mehanizem, ki redno ali na podlagi določene nastavitve aktivira čiščenje. To lahko vključuje praznjenje zbranih magnetnih delcev v ločen zalogovnik, dvigovanje magneta iz materiala ali druge metode, ki zmanjšujejo potrebo po ročnem posredovanju.

Na katerih področjih se uporablja magnetni separator?

Magnetni separatorji se uporabljajo v različnih panogah:
• Rudarska industrija: Za ločevanje železovih nečistoč iz rud in kamnin.
• Živilska industrija: Za odstranjevanje kovinskih nečistoč iz živilskih izdelkov.
• Recikliranje: ločevanje kovinskih materialov od reciklažnih materialov.
• Farmacevtski izdelki: za čiščenje surovin za proizvodnjo farmacevtskih izdelkov od kovinskih nečistoč.
• Plastična industrija: Za ločevanje kovin iz plastičnih granulatov.


Magnetni separator vam prihrani veliko denarja
Namestitev tehnologije ločevanja v podjetju, specializiranem za proizvodnjo živilskih izdelkov, je podjetju prinesla znatne prihranke, kar je prednost, ki jo podjetniki cenijo v vsakem trenutku.

Magnetni separator prinaša več ključnih prednosti, ki pozitivno vplivajo na celoten postopek in kakovost pridobljenih izdelkov.

Z odstranitvijo večine kovinskih nečistoč iz surovin se je močno izboljšala kakovost pridobljenih živilskih proizvodov. Kovinske nečistoče so veljale za enega glavnih vzrokov za pritožbe, z odpravo te težave pa se je število izdelkov z napako znatno zmanjšalo. Posledično so se zmanjšali stroški plačevanja kazni zaradi zamude pri dobavi ali neskladnosti s standardi.

Tehnologija ločevanja je zmanjšala tveganje onesnaženja s kovinskimi nečistočami za neverjetnih 90 %. Ta odstotek je ključnega pomena za živilsko industrijo, saj lahko vsaka, še tako majhna nečistoča negativno vpliva na zdravje potrošnikov in ugled podjetja. Magnetni separator je zagotovil nemoteno ločevanje kovinskih delcev od materialov, kar je omogočilo zanesljivejši proizvodni proces.

Življenjska doba magnetnega separatorja
Življenjska doba magnetnega separatorja je odvisna od njegove zasnove, uporabljenih materialov, industrijskega okolja in intenzivnosti delovanja. Na splošno pa redno vzdrževanje, visokokakovostni materiali, natančna izdelava, redni pregledi in čiščenje podaljšajo njegovo življenjsko dobo.

Zakaj separator iz našega podjetja?
Naše podjetje je specializirano za proizvodnjo visokokakovostnih in zanesljivih magnetnih separatorjev z dolgo življenjsko dobo in učinkovitim čiščenjem. Naši izdelki so zasnovani ob upoštevanju najnovejših tehnoloških standardov, inovacij in normativov, kar našim strankam zagotavlja maksimalne rezultate in minimalne obratovalne stroške.

Svojim strankam vedno ponudimo celovito rešitev za njihove individualne potrebe, ne glede na to, ali gre za ročne ali avtomatske separatorje, in trdimo, da naša tehnologija prinaša merljive koristi in prihranke.
 • PRODÁVÁME MAGNETICKÉ VÝROBKY
  DO CELÉHO SVĚTA

  Máme širokou nabídku magnetických výrobků - od neodymových
  nebo feritových magnetů, přes magnetické čočky, magnetické fólie a pásky až po magnetické kapsy.
 • PRODÁVÁME MAGNETICKÉ VÝROBKY
  DO CELÉHO SVĚTA

  Máme širokou nabídku magnetických výrobků - od neodymových
  nebo feritových magnetů, přes magnetické čočky, magnetické fólie a pásky až po magnetické kapsy.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram