Teleskopski magnetni separator (MSV)

Magnetický separátor výsuvný ve skříňové konstrukciTa tip magnetnih separatorjev je predviden predvsem za separacijo kovinske magnetne separacije iz sipkih materialov z dobrimi sipljivimi lastnostmi. Osnovni del magnetnega separatorja so t. i. magnetne teleskopske rešetke, na katere se prijema vsa kovinska umazanija.

Konstrukcija teleskopskega separatorja sipkih zmesi

Magnetna rešetkaSeparatorji imajo vgrajene permanentne magnete, in sicer ali feritne magnete ali neodimske magnete NdFeB na osnovi dragocenih rudnin, ki dosegajo nekajkratne višje magnetne indukcije (magnetne moči), in rešetke, ki imajo vgrajene te magnete, primejo tudi ne popolnoma magnetno umazanijo.

Vsaki stranki ugodimo po svojih najboljših močeh. Proizvajamo po meri po vaših potrebah. PIŠITE ZA PONUDBO SEPARATORJA

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

 

Te rešetke se večinoma instalirajo kot par v omarično konstrukcijo po vaših dimenzijskih zahtevah. Gornja rešetka ima vedno za eno magnetno cev manj, in sicer zato, da pri posledični zložitvi v omarično konstrukcijo ustvari prepadni labirint. S tem je zagotovljen kontakt separiranega materiala z magnetnimi cevmi. Separacija, izvedena na ta način, je visoko učinkovita.

Rešetke je možno namestiti tudi samostojno, npr. v vsipni lijak. V tem primeru so rešetke opremljene s t. i. razdelilnimi strešicami, ki so nameščene vedno na sredini nad nivojem magnetnih cevi, da bo prihajalo do enakomernega usmerjanja materiala na magnetne cevi.

Teleskopski magnetni separator - UP (MSV UP)

Ta magnetni separator ima v primerjavi s prejšnjim tipom več načelnih prednosti in izboljšav.

Teleskopski magnetni separator - UP (MSV UP)

 • magneti so s telesom separatorja fiksno povezani in zaradi tega med čiščenjem ne grozijo poškodbe, povzročene s prijemom magnetnih jeder npr. h kovinskemu podu ali drugi kovinski konstrukciji
 • zaradi tega je manjše tveganje poškodb magnetnih jeder
 • enostavno čiščenje
 • boljša varnost pri delu
 • med čiščenjem material ne pride na magnetna jedra
 • ni treba uporabljati čistilnega sredstva
 • poškodovane cevi je možno enostavno zamenjati

Vsaki stranki ugodimo po svojih najboljših močeh. Proizvajamo po meri po vaših potrebah. PIŠITE ZA PONUDBO SEPARATORJA

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

Čiščenje magnetnega separatorja MSV UP

Zamenjava zaščitnih cevi iz nerjavečega jekla

Magnetna rešetka STEFF

Raztegljiva magnetna rešetka STEFFGlavni razlog za izdelavo novega tipa magnetne rešetke je bilo povečanje zaščite zdravja in upoštevanje varnosti pri delu. Magnetna jedra so del zaščitnih cevi iz nerjavečega jekla in cela rešetka pri raztegnitvi ustvarja eno celoto.

 

 

Drugi razlog je znižanje tveganja poškodbe rešetk. Pri uporabi STEFF rešetke in čistilnega pripravka ne grozi, da se umažejo magnetna jedra.

Čiščenje rešetke

Čiščenje rešetke STEFFSteff rešetko čistite ali na navaden način, ko potegnete magnetna jedra iz cevi iz nerjavečega jekla in kovine samovoljno odpadejo, ali z uporabo posebej proizvedenega čistilnega sredstva. Čiščenje je maksimalno udobno, zelo hitro in preprečuje poškodbo magnetnih jeder.

Vsaki stranki ugodimo po svojih najboljših močeh. Proizvajamo po meri po vaših potrebah. PIŠITE ZA PONUDBO SEPARATORJA

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

Čistilno sredstvo

Čistilno sredstvoK teleskopskim magnetnim separatorjem vam lahko dobavimo tudi posebno čistilno sredstvo, ki je proizvedeno po meri za magnetni separator. To čistilno sredstvo poenostavi manipulacijo z magnetnimi rešetkami in predvsem služi za zaščito magnetnih jeder pred umazanijo.

Animacija čiščenja magnetne rešetke

Princip čištění magnetického roštu

Navodila za čiščenje rešetke

Navodila za čiščenje rešetke

Urgentni magnetni separator suhih zmesi (PMS)

Urgentni magnetni separator suhih zmesiČe morate tu in tam ročno presipati manjšo količino sipkega materiala, je za vas primerno tole stojalo. Skupaj z magnetom za v lijak boste ustvarili enostaven in poceni separator suhih zmesi.

Postopek uporabe

 • v glavo stojala najprej vstavite npr. plastično vrečo ali pod stojalo namestite škatlo
 • v glavo stojala vstavite magnet za v lijak
 • čez magnete ročno presipajte material
 • kovinski deli se bodo prijeli na magnetih
 • v vrečo ali škatlo pade le čisti material brez kovine

Glavne prednosti stojala

 • zložljiva glava
 • stojalo je na kolescih
 • višinsko nastavljivo

Vsaki stranki ugodimo po svojih najboljših močeh. Proizvajamo po meri po vaših potrebah. PIŠITE ZA PONUDBO SEPARATORJA

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

Cevovodni sistemi

Da bi vam kar najbolj olajšali instalacijo naših seperatorjev v cevovode, nudimo dobavo standardnih prehodnih elementov tipa "kvadrat - krog" in "krog - kvadrat".

Na zalogi Pretočni magnetni separator za cisterne (MF CIS)

Cisternski pretočni magnetni separatorTa cisternski pretočni magnetni separator je predviden za ločevanje kovinske umazanije iz suhih materialov v prahu za živilsko, kemijsko ali surovinsko industrijo, ki se pri raztovarjanju transportirajo iz cisternskega vozila s pomočjo stisnjenega zraka.

 

Separator je sestavljen iz dveh popolnoma snemljivih delov: magnetne komponente in telesa separatorja. Komponento z magnetnimi cevmi odstranite iz telesa magnetnega separatorja in s pomočjo ročaja potegnite magnete v zgornji položaj. S tem pride do razmagnetenja cevi iz nerjavečega jekla in kovine odpadejo.

Cisternski pretočni magnetni separator

Magnetni separator je zaključen s paralelnimi navoji z možnostjo opremiti ga s prehodnimi deli na druge dimenzije. Magnetni separator je možno priključiti na cevovod DN 80. Vendar smo sposobni separator prilagoditi različnim vhodnim in izhodnim dimenzijam in vrstam zaključkov.

Naprava je izdelana iz nerjavečega jekla 1.4301, površinsko pa je obdelana s peskanjem. Po želji separator lahko izdelamo v loščeni izvedbi.

Prednosti separatorja

 • Zelo enostavna uporaba in čiščenje.
 • Izpolnjuje norme za uporabo v živilstvu.
 • Izdelan iz nerjavečega jekla 1.4301.

Katere materiale zna sortirati

 • Materiale, ki se transportirajo iz cisterne s pomočjo stisnjenega zraka.

Vsaki stranki ugodimo po svojih najboljših močeh. Proizvajamo po meri po vaših potrebah. PIŠITE ZA PONUDBO SEPARATORJA

Izdelek razvija in proizvaja naša družba. Montažo in servis izvajajo naši strokovno usposobljeni tehniki.

Konstrukcija cisternskega separatorja

Pretočni magnetni separator za cisterneMagneti so vgrajeni v puši iz nerjavečega jekla, torej so zaščiteni pred poškodbami, čiščenje le-teh pa je zelo enostavno, hitro in udobno.

Skupna masa naprave je 14 kg. Manipulacijo z napravo obvlada ena oseba. Separator je opremljen s silikonskim tesnilom (izpolnjuje zahteve živilske norme). Cevi, v katere so vgrajeni magneti, so navarjene na snemljivo komponento. Separator je sestavljen iz 4 kosov magnetnih cevi premera 30 mm. Komponenta z magnetnimi cevmi je na telo separatorja priključena s pomočjo bajonetnega okova skupaj s tesnilom, zavarovana pa je s krilnimi maticami.

Magnetni separator ima vgrajene zelo močne neodimske NdFeB magnete z magnetno indukcijo 10.400 G, ki so sposobni prijeti tudi zelo fine magnetne delce. Po želji lahko uporabimo magnete z magnetno indukcijo več kot 14.000 G in s temperaturno odpornostjo 180 °C).

Čiščenje magnetnega separatorja

Odstranitev prijete kovinske umazanije je zelo enostavna. Najprej sprostite krilne matice in bajonetni okov. Potem potegnete ven komponento iz telesa separatorja. Nato sprostite varovalko in potegnete ven magnete iz magnetnih cevi. Ko cevi očistite, lahko magnete vtaknete nazaj v komponento.

Drugi tipi magnetnih separatorjev za suhe zmesi

Ploščni magnetni separatorji

Ploščni magnetni separator z ročnim čiščenjem (MSP) Separatorji so predvideni za separacijo iz lahko predirnih zmesi s slabšimi sipljivimi lastnostmi in večjo zrnatostjo materiala, ki skozi prej navedene magnetne rešetke ne bi padal več tekoče. Običajno ima vgrajene feritne magnete, po želji lahko dobavimo tudi v izvedbi z neodimskimi magneti (NdFeB). Ploščne magnetne separatorje proizvajamo s premerom vhodne odprtine 100, […]

Magnetne plošče za nad tračni transporter

Magnetna plošča (MD) To različico magnetnega separatorja nad transporter je možno izbrati, če pojav magnetne umazanije ni velik in je ta magnet možno ročno očistiti vsaj enkrat na izmeno. Če se umazanija iz magneta ne bi redno odstranjevala, bi prihajalo do postopnega zniževanja magnetne moči. Prednost je enostavna montaža, ki ne zahteva prilagoditve konstrukcije transportnega traka, in možnost približanja […]

Magnetni separatorji za nad tračni transporter

Samočistilni magnetni separator za nad transporter (MS F) Ta separator je predviden za separacijo predvsem večje kovinske magnetne umazanije iz lahko predirnih zmesi, transportiranih na transportnem traku. Večinoma se namešča nad transportni trak z vodoravno obrnitvijo za 90° ali nad končni valjček (glej risbe). Prijeta magnetna umazanija se odstranjuje s pomočjo traka, ki se vrti okoli magneta. Vsaki […]

Magnetni bobni

Magnetni boben (MB) Magnetni boben je predviden za separacijo kovinskih magnetnih delcev iz sipkih zmesi (barvne kovine, plastični granulat ipd.). Običajno je nameščen pod vsipni lijak stroja ali za tračni transporter, iz katerih pada nesepariran material na magnetni boben, ki izvaja separacijo – ločevanje. Vsaki stranki ugodimo po svojih najboljših močeh. Proizvajamo po meri po vaših potrebah. PIŠITE ZA PONUDBO […]

Magnetni odvajalni bobni

Magnetni dvonadstropni odvajalni boben (MBVD) Magnetni boben je sestavljen iz statičnega magnetnega jedra in vrtljivega plašča z lovilniki, na katerih se prijema kovinska umazanija. Spodnji boben prijema kovinsko umazanijo iz tekočega traka, nemagnetni material pa teče po transporterju naprej. Zgornji boben prevzema magnetno umazanijo iz spodnjega bobna in jo presuje v samostojen lijak. Vsak boben ima […]

Magnetni valji

Magnetni valj je predviden za separacijo kovinskih delov iz sipkih zmesi (les, kamen, premog, barvne kovine, odpadne zmesi ipd.). Samočistilni magnetni valj je vgrajen v tračni transporter, po katerem se prevaža material za separacijo. Kovinske delce magnetni valj zadrži in prenese vse za os valja, kjer pride do ločitve le-teh in kovine samovoljno odpadejo. Z uporabo magnetnega valja se […]

Magnetne palice

Magnetna palica (MT) Magnetne palice premera 25 in 30 mm imajo vgrajene zelo močne NdFeB magnete. Zaradi zelo tanke pokrivne cevi je končna magnetna moč na površini magnetne palice 6 300 in 8 900 G! S pomočjo teh magnetnih cevi si lahko sami sestavite poljuben magnetni separator. Izdelek je na zalogi, takoj dobavljiv. KUPI MAGNETNE PALICE Izdelek razvija in […]

Magneti za vsipni lijak za stroje za brizganje plastike

Magnet za vsipni lijak za stroje za brizganje plastike - temperaturna odpornost do 80 °C - (MDN) Magnet za vsipni lijak se dobro obnese v plastični industriji, predvsem takrat, kadar se uporablja regranulat ali zdrobljen material. Magnet se namesti v vsipni lijak stroja za brizganje plastike. Vgrajene ima zelo močne neodimske magnete NdFeB in je sposoben prijeti tudi zelo fine prašne delce […]