Izdelki

MENU

Magnetni separatorji

Separatorji tekočih zmesi z ročnim čiščenjem

Magnetni separator je predviden za prijemanje kovinske magnetne umazanije v toku tekočih snovi. Vgrajene ima zelo močne permanentne magnete, zato ne grozi odtrganje magnetne umazanije s tokom tekočine. Pri čiščenju vam ni treba odstranjevati magnetnih jeder iz nemagnetnih doz iz nerjavečega jekla in ne prihaja do onesnaženja ali poškodovanja le-teh.

Separatorji tekočih zmesi z avtomatskim čiščenjem

Magnetni separator je predviden za prijemanje kovinske magnetne umazanije v toku tekočih snovi. Vgrajene ima zelo močne permanentne magnete, zato ne grozi odtrganje magnetne umazanije s tokom tekočine. Postopek čiščenja je popolnoma avtomatičen in ni potrebe po človekovem upravljanju. Najvišja možna kakovost separacije!

Separatorji suhih zmesi z ročnim čiščenjem

Magnetni separator je predviden za prijemanje kovinske magnetne umazanije iz sipkih materialov z dobrimi sipljivimi lastnostmi. Vgrajene ima zelo močne permanentne magnete na osnovi dragocenih rudnin, ki dosegajo nekajkratne višje magnetne indukcije (magnetne moči) kot feritni magneti. Osnovni del magnetnega separatorja so magnetne teleskopske rešetke. Dosegamo magnetne indukcije do 14.000 G!

Separatorji suhih zmesi z avtomatskim čiščenjem

Magnetni separator je predviden za prijemanje kovinske magnetne umazanije iz sipkih materialov z dobrimi sipljivimi lastnostmi. Postopek čiščenja je popolnoma avtomatičen in ni potrebe po človekovem upravljanju. Najvišja možna kakovost separacije!

Rotacijski magnetni separatorji

Rotacijski separator je predviden za ločevanje umazanije težje predirnih zmesi s slabšimi sipljivimi lastnostmi in večjo zrnatostjo materiala. Komponenta z magnetnimi cevmi je vgrajena na gredi, ki jo poganja elektromotor. Magnetne cevi se v teku separacije tekoče vrtijo. Možno je menjati hitrost rotacije, odvisno od vrste in količine separiranega materiala.

Ploščni magnetni separatorji

Ploščni separator je predvidenza separacijo umazanije iz lahko predirnih zmesi s slabšimi sipljivimi lastnostmi in večjo zrnatostjo materiala, ki skozi magnetne rešetke ne bi padal več tekoče. Običajno ima vgrajene feritne magnete. Prednost je nastavljiva razdelilna strešica, ki enakomerno usmeri tok materiala neposredno na magnetne plošče. Tudi v avtomatski izvedbi!

Magnetne testne palice

Magnetna testna palica služi za testiranje, ali material vsebuje kovinsko-magnetno umazanijo. Vgrajene ima zelo močne neodimskime magnete NdFeB. Umazanijo odstranite tako, da potegnete plastični ročaj in magnetna umazanija odpade.

Magnetne plošče nad tračni transporter

Magnetna plošča za nad transporter je predvidena za separacijo majhne količine kovinske magnetne umazanije iz lahko predirnih zmesi, transportiranih na transportnem traku. Za ohranitev popolne funkcionalnosti je treba ploščo vsak dan očistiti.

Magnetni separatorji kovin za nad tračni transporter

Magnetni separator je predviden za separacijo zlasti večje kovinske magnetne umazanije iz lahko predirnih zmesi, transportiranih na transportnem traku. Proizvajamo v izvedbi z ročnim in z avtomatskim čiščenjem.

Magnetni bobni

Magnetni boben je predviden za separacijo kovinske magnetne umazanije iz sipkih zmesi (barvne kovine, plastični granulat, odpadne zmesi, premog). Prednost magnetnega bobna je, da ni sestavni del tračnega transporterja, njegova uporaba je torej bolj univerzalna.

Magnetni odvajalni bobni

Odvajalni magnetni boben je predviden za separacijo kovinske, magnetne umazanije iz sipkih lepljivih zmesi, transportiranih na tračnem transporterju. Prednost odvajalnega magnetnega bobna je dvakratno prezračenje separiranega materiala.

Magnetni valji

Magnetni valj je predvidenza separacijo kovinskih magnetnih delov iz sipkih zmesi. Magnetni valj nadomesti obstoječi končni valj transporterja. Primerno ga je uporabiti tudi tam, kjer je treba varovati drugo napravo pred poškodbo s kovinskimi delci.

Magnetne palice

Magnetne palice imajo vgrajene zelo močne NdFeB magnete. Zaradi zelo tanke pokrivne cevi je končna magnetna moč na površini magnetne palice 6 300 in 8 900 G! S pomočjo teh magnetnih cevi si lahko sami sestavite poljubni magnetni separator.

Magneti za vsipni lijak pri strojih za brizganje plastike

Magnet za vsipni lijak pri strojih za brizganje plastike se obnese predvsem v plastični industriji, če se uporablja granulat ali drobljen material. Magnet je sposoben prijeti tudi zelo fine prašne delce kovin. Enostavno čiščenje!

Magnetni separatorji nemagnetnih kovin

Ta separator spada v novo generacijo magnetnih separatorjev. Omogoča ločevanje tudi nemagnetne kovine od magnetnih kovin in ostalih nekovinskih delcev.

Sortirne linije

Ukvarjamo se z načrtovanjem, konstrukcijo in izgradnjo separacijskih linij. Po potrebi stranke načrtujemo separacijsko linijo po meri, da bo izpolnjevala vse zahteve.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram