Izdelki

MENU

Separator v podjetju za predelavo sladkorja

V živilski industriji ima uporaba separatorjev ključno vlogo pri zagotavljanju varnosti in kakovosti živilskih izdelkov. Te naprave so namenjene odstranjevanju tujih delcev, kot so kovine, plastika in steklo, iz živilskih surovin in izdelkov. S tem se zmanjša tveganje kontaminacije in zagotovi, da je hrana varna za uživanje. Z ločevalniki je mogoče v proizvodnih procesih doseči višje higienske standarde, kar je bistveno za preprečevanje širjenja bolezni in ohranjanje čistosti živilskih izdelkov.

Uporaba sodobnih tehnologij ločevanja v živilski industriji ne varuje le potrošnikov, temveč tudi izboljšuje kakovost izdelkov in zmanjšuje proizvodne izgube. To živilskim podjetjem omogoča izpolnjevanje strogih regulativnih in normativnih zahtev.

Magnetni separator v proizvodnji sladkorja

Lahko se ozremo dlje od avtomobilskega ali strojniškega sektorja. Odličen primer tega je ploščni magnetni separator, znan tudi kot magnetna svetilka, nameščen v podjetju za proizvodnjo sladkorja. V tem primeru se je ta poseben separator izkazal pri ločevanju kristalnega sladkorja od neželenih nečistoč, pri čemer je treba upoštevati, da frakcija sladkorja dosega velikost 0,6 mm.

Ta vrsta magnetnega separatorja je elegantno nameščena v cevi s premerom 200 mm in lahko v eni uri predela od 25 do 30 ton kristalnega sladkorja. Za ločevanje tako finega materiala je bilo treba uporabiti posebno različico separatorja, opremljenega z najmočnejšimi neodimijevimi magneti. Zahvaljujoč tej zasnovi separator doseže izjemno visoko magnetno indukcijo 7500 G, ki lahko izpolni zahteve za ločevanje feromagnetnih nečistoč, majhnih že od 0,5 mm.

Za doseganje absolutne čistosti je na koncu postopka čiščenja še vedno nameščen kabinetni separator, opremljen z magneti z izjemno magnetno indukcijo 18.700 G, ki omogoča učinkovito ločevanje feromagnetnih nečistoč velikosti do 1 mikrona.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram