Izdelki

MENU

Inženirskemu podjetju smo prihranili 500 000 CZK

Magnetni separatorji so naprave, ki z magnetnim poljem odstranjujejo magnetne nečistoče iz različnih materialov. Ti ločevalniki imajo ključno vlogo pri odstranjevanju neželenih delcev ne le iz snovi, kot je hladilno sredstvo, temveč tudi iz različnih specifičnih materialov, vključno s čokolado in moko.

V središču vsakega separatorja običajno pulzira neodimov magnet, ki je eden najmočnejših magnetov na trgu. Vendar pa lahko najdemo tudi separatorje s feritnimi ali SmCo magneti v središču. Ta inovativna orodja se uporabljajo na različnih industrijskih področjih. Uporabljajo se zlasti v živilski industriji, papirni industriji, recikliranju, pridobivanju mineralov, avtomobilski industriji, farmacevtski in kemični industriji ter številnih drugih sektorjih, kjer imajo nepogrešljivo vlogo.

Inženirskemu podjetju smo prihranili 500.000 CZK na leto

Predstavljajte si podjetje za proizvodnjo motorjev in menjalnikov, kjer je ključnega pomena natančna proizvodnja. Pred tem je podjetje porabilo veliko denarja za nova orodja in rezalne robove za obdelovalne stroje zaradi obrabe, ki so jo povzročali kovinski mikrodelci v emulziji. Ti mikrodelci lahko uničijo rezila orodja in povzročijo hitro obrabo.

Z namestitvijo magnetnih separatorjev se je stanje temeljito spremenilo. Magnetni separatorji učinkovito odstranjujejo kovinske nečistoče iz delovnih emulzij in s tem podaljšujejo življenjsko dobo obdelovalnih strojev. Posledično so se zmanjšali letni stroški, s čimer je bilo na koncu prihranjenih več kot 500.000 CZK na leto.

Kakšna je razdelitev magnetnih separatorjev?

Delitev magnetnih separatorjev temelji na naravi materiala, ki gre skozi separator in ki se nato očisti. Delimo jih lahko na separatorje za razsute materiale ali zmesi ter separatorje za tekočine in poltekočine. Sipki materiali so lahko na primer moka, sladkor ali žito. Po drugi strani pa v kategorijo tekočin in poltekočin spadajo na primer čokolada, kečap ali hladilne emulzije.

Drugi vidik za razvrščanje separatorjev je način delovanja in čiščenja separatorjev. Magnete je vedno treba očistiti ujetih kovinskih delcev in zelo pomembno je, da to počnete redno. Ti postopki se lahko izvajajo samodejno ali ročno, odvisno od posamezne vrste separatorja.

Uporaba magnetnih separatorjev ima več prednosti. Prvič, zagotavljajo čistost izdelkov, kar je ključnega pomena za izpolnjevanje zakonskih standardov, hkrati pa varujejo potrošnika. V strojništvu se te naprave uporabljajo tudi za prečiščevanje tekočin med proizvodnim procesom. Podjetjem omogočajo zmanjšanje stroškov storitev, saj so čiste tekočine prijaznejše do proizvodne tehnologije.

V svetu strojništva in industrijske proizvodnje se vsako leto zapravi na tisoče kron za nadomestne dele, servis in nova orodja zaradi ene same malenkosti - kovinskih delcev in umazanije v delovnih emulzijah. Na srečo obstaja rešitev, ki lahko bistveno poveča donosnost: magnetni separator.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram