Magnetni separatorji

Izdelujemo in servisiramo že 23 let!
Naše podjetje Magsy s.r.o je specializirano predvsem za proizvodnjo magnetnih separatorjev in zagotavlja neprekosljivo storitev.

Izdelali smo več kot 20 000+ magnetnih separatorjev

izbrana podjetja, ki nam zaupajo...
DRUGE REFERENCE

Kaj je magnetni separator?

Magnetni separator je naprava, ki uporablja magnetno polje za ločevanje magnetnih materialov od nemagnetnih. Magnetni ločevalniki se uporabljajo v različnih panogah, vključno z rudarstvom, metalurgijo, predelavo odpadkov in predelavo hrane. To orodje je zelo pomembno za učinkovito ločevanje različnih vrst materialov na podlagi njihovih magnetnih lastnosti.

Obstaja več različnih različic magnetnih separatorjev, ki se razlikujejo po velikosti, obliki, vrsti uporabljenega magnetnega polja in načinu prehoda materiala skozi separator. Najpogostejše vrste so ročni magnetni separatorji. Ti ločevalniki so majhni in lahko prenosni, zato jih je mogoče uporabljati v manjših prostorih, na primer za ločevanje odpadnih kovin.

Druga vrsta so avtomatski magnetni separatorji. Ta vrsta ima večje dimenzije in je zato trajnejša, zato je primerna za obdelavo večjih količin materiala, na primer pri sortiranju rude v rudarski industriji.

Suhi magnetni ločevalniki delujejo s suhim materialom, kot je ruda, ali sipkim materialom, kot so pesek, kamen, moka, rude, sol, žito in drugo. Ti separatorji se pogosto uporabljajo v živilski industriji za odstranjevanje kovinskih onesnaževalcev iz živilskih izdelkov, kar je ključnega pomena za ohranjanje varnosti in kakovosti živil.

Mokri magnetni separatorji so še ena kategorija naprav, ki uporabljajo magnetna polja za ločevanje magnetno občutljivih materialov od drugih materialov. Vendar se v tem primeru postopek ločevanja izvaja z uporabo tekočih medijev, kot so voda ali druge tekočine. Mokri magnetni separatorji se pogosto uporabljajo v industriji, na primer v rudarstvu za pridobivanje dragocenih kovin iz rud in drugih kamnin ali pri obdelavi odpadkov za ločevanje magnetno občutljivih materialov iz tokov odpadkov.

Načelo čiščenja naših ločevalnikov

POKAŽI VEČ

Študije neposredno od strank

Separator v podjetju za proizvodnjo ležajev

V industriji in proizvodnji je ohranjanje čistosti in kakovosti surovin in materialov ključnega p...

Inženirskemu podjetju smo prihranili 500 000 CZK

Magnetni separatorji so naprave, ki z magnetnim poljem odstranjujejo magnetne nečistoče iz različ...

Separator v podjetju za predelavo sladkorja

V živilski industriji ima uporaba separatorjev ključno vlogo pri zagotavljanju varnosti in kakovo...

Pri nas lahko kupite tudi ločene magnete

DRUGI IZDELKI
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram